Sådan vælger du det rigtige tag

Nyt tag er en stor investering

Et nyt tag er en stor investering, som der lægger mange overvejelser bag. Allerførst gælder det naturligvis om at finde et tag, du synes er flot og har lyst til at kigge på mange år fremover. Derefter er det vigtigt at tale med en fagmand for at sikre, at huset kan bære den ønskede type tag.

Hvis det eksisterende tag er let, for eksempel eternit eller ståltag, er det ikke sikkert, at huset kan holde til tunge teglsten eller betontag. I hvert fald vil det typisk kræve beregninger og evt. forstærkninger.

Når Altitag.dk kommer ud for at vurdere tage, der skal skiftes, medbringer vi altid et udvalg af prøver, så du kan se eksempler på typer, farver og stil. Vores erfarne medarbejdere kan også vurdere, hvilke muligheder for tagmaterialer der vil passe godt til netop dit hus.

Kan det gamle tag bruges som undertag?

En professionel fagmand kan også hjælpe med at vurdere, om det gamle tag skal nedtages, eller om det kan blive liggende og fungere som undertag. Som regel kan gamle eternittage bruges som undertag, hvis det nye tag er et ståltag som f.eks. Decra eller Metrotile. Ved valg af tunge tage, som tegl eller beton, fjernes det eksisterende tag altid.

Hvilket undertag skal jeg vælge?

Der findes mange forskellige undertage, men man kan dele dem op i to grupper. Den første er det faste undertag, som laves af brædder/plader, der beklædes med eksempelvis fastsafe pap fra Icopal. Den anden er en undertagsdug, som findes i diffusionstætte eller åbne udgaver.

Vind, vejr og særlige udfordringer

Er der høje træer eller bevoksning tæt på taget, kan det betyde, at taget hurtigere bliver tilgroet med mos og alger. Jo glattere taget er, jo mere modstandsdygtigt er det over for alger.

Det kan også være, at bygningen står udsat i forhold til vind og vejr. Teglsten og betontag er ekstremt hårdføre over for det barske danske klima. Det giver taget en lang levetid, og med nutidens krav til oplægning af undertag/tag er det sjældent, man ser stormskader eller utætheder på disse tagtyper. Har du brug for et lettere tag, kan et ståltag fra Icopal, nemlig et Decratag, være løsningen. Decratag er også en yderst holdbar løsning, som har en lang levetid og samtidig er betydeligt lettere end tegl og beton.

Eternittag er også en god og budgetvenlig løsning. De nye former for eternittag er fremstillet af naturlige og miljøvenlige materialer, som fås i mange forskellige typer, der gør det nemt at tilpasse taget til husets stil og udseende.

Endelig fører vi også ståltage fra Lindab og Metrotile. Ståltage har en enorm styrke og en lav vægt, hvilket gør dem nemmere og billigere at lægge. Ståltag er velegnet at lægge direkte oven på eksisterende tag af eternit, skifer eller tagpap, og med den løsning kan du få et nyt tag med meget små omkostninger.

Tænk på garantien

Vi er medlem af Byggaranti og Tagprofferne, og det betyder, at du får 10 års garanti på vores arbejde. Derudover er der garanti på selve taget, og den varierer fra produkt til produkt. Nogle tagproducenter giver 20 års garanti, mens andre giver garanti i 40 år. Hvis prisforskellen på de to slags tag er lille, kan det give god mening at vælge et tag med længere garanti.

Få et gratis tagtjek

Søften Tagrenovering kommer gerne ud og giver en vurdering af dit tag og kommer med forslag til løsninger. Vores dygtige medarbejdere har mange års erfaring i branchen og kan varetage alle former for tag. Vi fører et bredt udvalg, men er altid klar til at varetage specifikke ønsker og ideer.

Som medlem af Byg Garanti og Tagprofferne er du sikret en samarbejdspartner, der leverer arbejde i topklasse og med 10 års garanti. Vi dækker hele Danmark og ingen opgave er for lille eller for stor. Kontakt os på tlf. 70 20 07 73 for at aftale tid til et gratis tagtjek og vejledning til den bedste løsning, når du skal vælge nyt tag.