5 tips til loftsisolering

1. Hvorfor isolere loftet?

Når loftet skal isoleres, er det vigtigt, at det gøres ordentligt og grundigt. Isolering på loftet er det, der skal sikre dig et godt indeklima, at elregningen ikke giver dig et kæmpe chok og meget mere. God loftisolering er en god investering både i forhold til dit hus, men også for din families og dit velbefinde.
Der er altså mange fordele ved at isolere dit loft, som i sidste ende kommer dig selv til gode.

2. Spar på elregningen og mindsk CO2-udslippet

For det første kan du spare mange penge på din elregning ved at isolere dit loft, da isoleringen holder på varmen og forhindrer kold luft i at slippe ind. Det er altså nemmere og hurtigere at varme et isoleret hus op, og huset holder bedre på varmen. Du kan faktisk spare op mod 25% på din elregning, hvis du går fra et ikke-isoleret loft til et isoleret loft, og dét er altså en besparelse, der kan mærkes. Desuden nedsætter du dit CO2 udslip, når du isolerer loftet, så du giver samtidig miljøet en hjælpende hånd.

3. Skab et bedre indeklima for dig og din familie

Ved at isolere dit loft skaber du et bedre indeklima for dig og din familie. Forklaringen findes i, at isoleringen hjælper til, at der ikke kommer fugt ind gennem taget, og på den måde undgår man skimmelsvamp og vandskader. En fugtig luft i dit hus er ikke et godt indeklima, og skimmelsvamp, som kan opstå pga. fugtig luft, kan gå udover din families og dit helbred.

4. Hæv husets værdi

Hvis husets en dag skal sælges, kan du være sikker på, at dets værdi stiger, hvis du får loftet isoleret. De fleste mennesker ønsker at købe et velisoleret hus, netop pga. de ovennævnte fordele.

5. Brug kun materialer af god kvalitet og allier dig med en fagmand

Når du har taget beslutningen om at isolere dit loft, er det mest rentabelt for dig at vælge de bedste materialer, selvom de måske ikke er de billigste. Jo bedre materialer, jo mindre vedligeholdelse. Al isolering kræver selvfølgelig vedligeholdelse, men sørger man for at vælge de bedste materialer i første omgang, får man også en langtidsholdbar isolering. Udover at materialerne skal være af god kvalitet, skal udførelsen selvfølgelig også være det. Det er altid en god idé at alliere sig med sin lokale fagmand, som kan give dig et godt tilbud, hvis du ikke selv har en gør-det-selv-mand i maven. Hvis du har modet og kompetencerne til at gøre det selv, er det alligevel en god idé at søge rådgivning hos én med mange års erfaring inden for området.

Læs her vores andre tips:
7 tips til at spare på varmeregningen