7 tips til at spare på varmeregningen

Spar på din varmeregning

Er du blandt de danskere, der får kaffen galt i halsen, hver gang du ser beløbet på din varmeregning? Så er det en god idé at følge de nedenstående tips og råd.

1. Isoler dit hjem

Isolering er noget af det vigtigste, når man vil spare på varmeregningen. Faktisk kan man spare op mod hele 25 % på varmeregningen, når man går fra et ikke-isoleret til et isoleret hus. Isolering er til for at holde på varmen og beskytte mod, at der slipper kold luft ind i boligen. Hvis man vil opnå optimale besparelser på sin varmeregning, er det en god idé at sørge for, at både vinduer, døre, loft og vægge er godt isoleret. Især vinduer og døre er store syndere, når det kommer til at den kolde luft slipper ind. Hvis du har mistanke om, at dine vinduer, døre eller anden isolering i huset er utæt, så kontakt din lokale fagmand.

2. Korte og hyppige udluftninger

Det er nødvendigt at lufte ud jævnligt i alle typer boliger for at sikre et godt indeklima. Mange tror, at det er nødvendigt at lufte ud længe, men kortere og hyppigere udluftninger er mere økonomiske. Hvis du lufter ud i lang tid, når dine møbler, vægge og andet interiør at blive kolde, og det kræver derfor mere af dit varmeanlæg at varme dem op igen. Hvis du derimod kun lufter ud 10 minutter ad gangen flere gange dagligt, tager det kun få minutter, før rummet igen har den ønskede temperatur.

3. Sluk aldrig radiatoren helt hvis du er væk i en kortere periode

Hvis du skal på forlænget weekend, kan det virke logisk at slukke for radiatorer/ varmeanlæg, men det er bedre bare at skrue lidt ned. Det er dyrere at varme hele din bolig op efter flere dage, hvor den har været kold, end at radiatoren kører på et lavt niveau weekenden over.

4. Hold huset tæt

Sørg for at holde døre og vinduer lukkede, medmindre du lufter ud – især om vinteren. Det giver sig selv, at det kræver mere for dit varmeanlæg, at varme et koldt hjem op end et varmt hjem, og det går ud over varmeregningen.

5. Sluk for varmen om sommeren

Om sommeren er det oftest slet ikke nødvendigt, at du har varme på. Sluk derfor helt for varmeanlægget, og skru ikke blot ned på radiatorerne, da de så stadig bruger energi.

6. Skru ned når du får gæster

Når du får mange gæster opvarmes huset automatisk fra kropsvarme, og her kan det være en fordel at skrue ned for radiatorerne, både så det ikke bliver for varmt, og så du kan spare på elregningen.

7. Hold varmen jævn i hele boligen

Hvis man bor i et stort hus med mange rum, er det ikke altid at alle rummene bliver brugt. Derfor vælger mange danskere at slukke for varmen i nogle rum, men dette er ikke økonomisk rentabelt. Hvis nogle rum er koldere end andre, vil varmen fra de varme rum automatisk søge ind i de kolde og forsøge at varme dem op. Det resulterer i, at husets varmeinstallation bruger mere energi end nødvendigt.

Læs her vores andre tips:
5 tips – kom utæthederne i forkøbet