Hvordan fjerner man alger på taget?

Undgå det grønne skær

Selvom alger på taget for det mest er helt uskadelige, er de sjældent særlig kønne. Det er algerne, der får taget til at se grønt og beskidt ud. Men du skal ikke fjerne algerne for vedligeholdelsens skyld, for de gør ikke nogen skade på tagmaterialerne. Det er kun, hvis du ønsker et rent, pænt og skinnende tag, at du skal gøre dig tanker om at få dem fjernet.

Vær forsigtig

Ligesom ved vækst af mos skal du være forsigtig, når det kommer til at fjerne alger. Hvis du er alt for hårdfør med trykspuleren eller skrubber godt til med en stiv børste, kan du ende med at gøre alvorlig skade på taget, og det kan blive en dyr affære. Desuden kan du ende med at skabe en ru overflade, som i sidste ende blot skaber større grobund for plantevækster som alger.

Forskellige metoder

Vil du selv gå i krig med algebehandlingen, skal du først og fremmest bruge vand og en blød børste, som du forsigtigt og nænsomt skal forsøge at skrubbe algerne væk med. Virker det ikke, kan du forsøge dig med et kemisk bekæmpelsesmiddel, men du bør læse etiketten grundigt, inden du går i gang. Det er vigtigt at undersøge, om midlet indeholder kemiske stoffer, der kan skade byggematerialerne eller give misfarvninger. Desuden er det værd at undersøge, om der kan være nogen sundheds- eller miljøfare forbundet med at bruge midlet. En anden metode til at fjerne alger er ved at fælde træer, der står tæt på huset og kaster skygge på taget. Alger trives bedst i skygge og fugtige miljøer, og sollyset kan være med til at tørre algerne ud.

Fagmænd ved bedst

Hvis du vil have fjernet alger effektivt fra dit tag, er det bedste råd at kontakte en professionel. Det gælder både af hensyn til sikkerheden, da det kan være farligt at kravle rundt på tage, hvis man ikke har forstand på det. Desuden har en fagmand det rigtige og professionelle udstyr, der skal til, hvis du blive algerne kvit uden at gøre permanent skade på dit tag. Søften Tagrenovering råder over et stærkt hold af erfarne medarbejdere, der kan hjælpe dig med at rense dit tag.

Tænk på alger, når du skal bygge

Hvis du planlægger at gå i gang med et nyt byggeri, eller hvis du står og skal have udskiftet dit tag, er der mange muligheder for at reducere eller undgå algevækst ved at vælge den helt rigtige tagkonstruktion – for eksempel tagudhæng eller udformning af fuger. Det materiale, du vælger, kan også have betydninger for mængden af algevækst. Glatte overflade som findes på tage af tagpap eller skifer har mindre algevækst, da alger bedst vokser på rug overflader.

Disse artikler har måske også interesse for dig:

Algebehandling af tag