Hvordan fjernes mos på tag?

Vær forsigtig, når mosset skal væk

Det skuer i de fleste husejeres øjne, når de oplever mos titte frem på taget. Men faktisk skal du passe på, inden du giver dig i krig med at få mosset væk med for eksempel trykluftsspuling, vandspuling og stive og krasse børster, for du kan ende med at skade taget og dets overflade.

Modsat hvad mange tror, er mos faktisk ikke farligt for taget, men derfor er det stadig ikke særlig pænt, og mange har lyst til at fjerne det, så taget ser rent og velvedligeholdt ud. Det er der heldigvis råd for. Hvis du selv ønsker at gøre det, så brug hænderne eller en blød børste, så du ikke ødelægger belægningen på taget.

Brug fagmand

Hvis du ikke har mod på selv at kravle op på taget og giv dag i kast i med mosfjerningen, så benyt dig af en fagmand. Det er tit en rigtig god idé, da det kan være farligt at kravle rundt på taget, hvis man ikke har forstand på det.

En fagmand kan desuden bruge sin ekspertise og erfaring til at vurdere, hvordan mosset kan blive fjernet på lige præcis dit tag uden at beskadige det unødigt. Hos Søften Tagrenovering råder vi over flere dygtige og erfarne medarbejdere, der helt gratis kan komme ud og besigtige dit tag og rådgive dig med henblik på hvilke løsninger, der kunne passe bedst til dig.

Gode råd om mos på taget

  1. Benyt dig af håndkraft, når du vil fjerne mospuder
  2. Vand og en blød børste kan også benyttes
  3. Undgå endelig tryklufts- og vandspuling samt stive børster, da det gør mere skade end gavn
  4. Find årsagen til væksten. Mos trives i fugtige omgivelser. Hvis du er i tvivl om kilden til fugt, kontakt da en fagmand, der kan hjælpe dig
  5. Forebyg vækst af mos ved at vedligeholde fuger og vandafvisende overflader
  6. Hvis du ønsker at få fjernet al mos og plantevækst fra et tag, skal du rådføre dig med en fagmand. Vedkommende kan vurdere, om taget vil tage skade af det.

Forebyg mos på taget

Da det kan være svært at rense taget for mos, er det bedst at forebygge det, så man undgår at mosset vokser frem på taget i første omgang. Da mos trives i fugt og skygge, er første skridt at sikre, at der ikke står træer tæt på huset og kaster skygge ned på taget. Sollyset vil udtørre de fugtige omgivelser og give mosset sværere vilkår for at brede sig. Hvis du skal have lagt nyt tag, kan du vælge en tagbelægning og tagkonstruktion, hvor mos ikke har lige så let ved at vokse, som for eksempel tagpaptag og skifertag. Rådfør dig med en fagmand for at vælge det tag, hvor man lettest undgår vækst af mos og andre plantearter.

Disse artikler har måske også interesse for dig:

Algebehandling af tag