Hvordan renser man tagrender?

Husk rensning af tagrender

Tagrender er en vigtig del af taget. Der falder hvert år i gennemsnit 712 millimeter regn i Danmark, og 1 millimeter svarer til cirka 1 liter per m2. Har du for eksempel 100 m2 tag betyder det, at dit tag skal tage imod i gennemsnit 71,2 ton vand årligt. For at det vand kan blive ledt væk effektivt, så der ikke opstår skader på huset, er det derfor vigtigt at have rene, velfungerende og ikke tilstoppede tagrender. For når tagrenderne er tilstoppet, vil vandet sive ned fra taget af andre veje. Derfor anbefaler vi at få tagrenderne renset mindst én gang årligt.

Hold øje med faldne blade

Det er smart at planlægge rensningen af tagrender om efteråret efter bladene er faldet fra træerne, da faldne blade tit er den store synder i forbindelse med tilstopning af tagrender. Desuden er det også om efteråret og vinteren, at den største del af nedbøren falder.

  • Trin 1: Brug en lille skovl til at fjerne blade, snavs og skidt og andet løvfald.
  • Trin 2: En stiv børste, vand og sæbe kan fjerne det skidt, der er fastgroet.
  • Trin 3: Slut af med at spule tagrenderne med en haveslange.

Det skal du holde øje med

Når tagrenderne er renset er det vigtigt at tjekke, at renderne fungerer, som de skal. Hold øje med, om der er revner eller utætheder, som oftest opstår der, hvor renderne samles. Men hvis de er gamle, kan det også skyldes tæring efter meget nedbør, og så er det tid til at få dem udskiftet. Mindre utætheder kan dog lappes med en special reparationstape, som er velegnet til at lappe tæringer og huller. Tagrenderne skal være helt vandrette og helst falde ned mod nedløbsrøret. Hvis de falder modsat og skaber det, man kalder bagfald, kan det normalt rettes op ved at justere på de såkaldte rendejern. Det er desuden også en god idé at tjekke, om nedløbsrøret og kraven over afløbsbrønden slutter tæt. Tjek, om der er fri passage. Hvis der ikke er, er det også nødvendigt at rense brønden.

Professionelt tjek af taget

Hvis du ikke selv kan overskue opgaven med at rense tagrenderne, så kan du få professionelle til at gøre arbejdet for dig. Søften Tagrenovering råder over et team af professionelle medarbejdere, som kan sørge for, at arbejdet bliver gjort ordentligt og effektivt. Du kan desuden bestille et gratis tagtjek, hvor du kan få en professionel vurdering af dine tagrender og få råd og vejledning til, hvordan du træffer den bedste beslutning på kort og lang sigt. Det kan være, du har oplevet utætheder i dine tagrender og er i tvivl om, hvorvidt det bedst kan betale sig at reparere eller udskifte dem. Tagrender er vigtige for at undgå eventuelle vandskader, og det kan derfor betale sig at tage rengøringen og vedligeholdelsen af dem seriøst.

Disse artikler har måske også interesse for dig: