Sådan vedligeholder du dit tag

Forbered taget mod det danske vejr

Med kraftig blæst, store mængder nedbør og bratte temperaturskift er det danske klima barsk for taget. Det kan være fristende at skifte taget, når det ser slidt ud. Men i mange tilfælde kan du selv gøre meget for at vedligeholde taget og dermed skubbe udgiften til et nyt tag længere ud i fremtiden.

Tøm tagrenderne

Tagrender, der er fyldt med snavs og blade, stopper nemt til. Det kan betyde, at vandet løber tilbage i underbeklædningen eller murværket, hvor det kan give frostsprængninger og fugtskader. Sørg derfor for at tømme tagrenderne – gerne flere gange om året, men i hvert fald sidst på efteråret, når bladene er faldet. En 1½-liters sodavandsflaske passer ned i tagrenden og fungerer godt som øse, hvis den skæres skråt igennem.

Forebyg mos og alger

Uanset om du har tegl, eternit, beton eller ståltag på dit hus, betyder det skiftende danske vejr, at mos og alger har gode betingelser for at gro. Det er langt nemmere at forebygge end at helbrede, så sæt ind, inden bevoksningerne får lov til at rodfæste sig. Ud over at give et grimt, grønt skær kan mos og alger begynde at nedbryde taget, hvis de får lov til at brede sig.

Altitag.dk tilbyder en effektiv og miljøvenlig algebehandling, som både nedbryder og forebygger. Vi anbefaler, at algebehandle huset en gang om året. En investering på ca. 1000 kr., som forlænger tagets levetid. Læs mere om vores algebehandling her.

Tjek taget for skader

Den nemmeste måde at tjekke taget for skader er at gå en tur på loftet, mens der er dagslys udenfor. Kontroller, at taget ikke er fugtigt på undersiden, og at det ikke drypper ind. Sluk lyset og se, om der kommer lysindfald udefra gennem sprækker og skader. Kig især grundigt efter ved tagskruer og tagryggen. Er der revnede tagplader, bør de skiftes hurtigst muligt.

Bestil et gratis tagtjek

Søften Tagrenovering råder over et team af erfarne medarbejdere, som kan vurdere og reparere alle typer tag. Vi står klar med råd og vejledning, som kan sikre, at du træffer den beslutning, der er bedst på både kort og lang sigt. Du kan også bestille et gratis tagtjek, hvor vi gennemgår taget og tjekker tagsten, tagryg, tagrender, inddækning og træværk.

Vi dækker hele Danmark og ingen opgave er for lille eller for stor. Ring til på tlf. 70 20 07 73, hvis du vil have en professionel vurdering af dit tag.

Disse artikler har måske også interesse:

Algebehandling af tag